16:00

Storfors AIK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Storfors AIK

Hemma på Skolvallen vinner Ohtana/Aapua mot Storfors med 5-1 (1-1).
Första halvlek inleds bäst av OA och i den 7:e minuten kommer Anders Palo i ett bra nickläge men bollen över ribban. den 15:e minuten kastar Hector ett långt inkast som Adam skarvar vidare till en framstörtande Anders Palo som kraftfullt nickar in 1-0. Glädjen blir dock kortvarig när Storfors i den 21:a minuten på en inåtskruvad hörna skapar en retur som Simon Öhlund sätter upp i nättaket till 1-1. Resten av halvleken är ganska jämn och båda lagen har ett par halvchanser utan att få in bollen så vi går till paus med 1-1.

Andra halvlek inleds med att Johan Svanlöv skjuter över från hyfsat läge och minuten senare nickar Johannes Pekkari i ribban innan vi i den 51:a minuten får en frispark från högerkanten. Hector Garcia slår frisparken mot bortre stolpen där en fri Anders Palo snyggt nickar in bollen intill målisens högra stolpe till 2-1. Fyra minuter senare bryter Hector ett uppspel, ser att målvakten står långt ute och från ca 30 meter drar han på en överskruvad stenhård boll som målvakten är helt chanslös på och 3-1 är ett faktum. Tre minuter senare kommer Hugo Fagervall på vänsterkanten, utmanar backen, tar sig förbi och avlossar ett vänsterskott som går i bortre stolpen, på returen är Johannes Pekkari först och kan enkelt lägga in 4-1 - tre mål på sju minuter!. Efter det målet känns tillställningen avgjord och Hector Garcia har ett riktigt shownummer där han dribblar bort flera SAIK:are innan han placerar bollen inom målvaktens räckhåll. I den 70:e minuten kommer en höjdboll in i Storfors straffområde som Adam elegant plockar ner och spelar vidare till Hugo Fagervall som placerar bollen upp i målisens vänstra kryss till 5-1. Avslutningen blir mer chansfattig där båda lagen gör flera spelarbyten och slutsiffrorna stannar vid 5-1.

Sett över hela matchen vinner OAFF rättvist där man nyttjade medvinden man hade i andra halvlek. Skolvallen är inte än i bästa skick och var svårspelad denna eftermiddag. Ohtana/Aapua gör en helgjuten insats försvarsmässigt där alla var kanonbra men Anders Palos två nickmål måste ändå plussas lite extra. På mittfältet var det också storstilade insatser på alla fötter men vi måste ge extraplusset till Hector vars 3-1 mål var något utöver det vanliga. Offensivt var det fina insatser från båda forwards där extraplusset går till Adam för hans fantastiska huvudspel som är ett farligt vapen vid fasta situationer. I Storfors var Patrik Berg den främste i defensiven och Peter Berglund var den som oroade mest offensivt. Domare Keijo Hyvärinen hade matchen under full kontroll.
Hörnor:4-7, Gula kort: 1-3

Laget: Felix P - Liam, Palo, Kotten, Nisse - Johan S (ut 75), Danne M, Hector (ut 88), Hugo (ut 80) - Adam, Johannes P
Ers: Elias P (in 75), Joel O (in 80), Elias Y (in 88), Abbas, Dennis M